Ημερολόγιο εκδηλώσεων

[dt_fancy_title title=”Δελτίο Τύπου , Αθήνα 3 Ιουλίου 2018″ title_size=”h4″ title_color=”custom” custom_title_color=”#115b33″]

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα,3 Ιουλίου 2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνάντηση στο ΕΒΕΑ με την 1η Επιχειρηματική Αποστολή από το Ελληνο- Πακιστανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

Υποδομές, ενέργεια, υγεία, τηλεπικοινωνίες, άμυνα και ασφάλεια, λιανεμπόριο και υπηρεσίες  είναι οι τομείς διττού ενδιαφέροντος για εισαγωγές και εξαγωγές μεταξύ Ελλάδας και Πακιστάν.

Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση και τις B2B επαφές που πραγματοποιήθηκαν στο ΕΒΕΑ, στο πλαίσιο της 1ης επιχειρηματικής αποστολής από το Πακιστάν που διοργάνωσε το Ελληνο – Πακιστανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο έχοντας την στήριξη της Ομοσπονδίας Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηριών του Πακιστάν.

Στην ομιλία του, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών κ. Ιωάννης Μπράχος επεσήμανε ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν ιδιαίτερα ελκυστικό  προορισμό. Η  συμφωνία με τα Σκόπια  μετά από 27 χρόνια  ανοίγει τον δρόμο για την δυναμική επιστροφή της Ελλάδας στην αγορά των Βαλκανίων και δίνει τη δυνατότητα στη χώρα να γίνει κόμβος για τις επιχειρήσεις στην Ν.Α Ευρώπη, τόνισε ο κ. Μπράχος. Παράλληλα, σημείωσε ότι αποτελεί τη βάση για νέες οικονομικές σχέσεις και δημιουργεί ευκαιρίες συνεργασίας σε ΑΠΕ, τρόφιμα και άμυνα.

Ο κ. Μιχάλης Κανδαράκης, μέλος του Δ.Σ του ΕΒΕΑ, έκανε μια σύντομη παρουσίαση στις δραστηριότητες του Επιμελητηρίου, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα διατηρεί ελλειμματικό εμπορικό ισοζύγιο έναντι του Πακιστάν. Οι ελληνικές εξαγωγές προς το Πακιστάν ανήλθαν σε 20,61 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας άνοδο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ παράλληλα οι εισαγωγές από το Πακιστάν αυξήθηκαν ελαφρώς ανερχόμενες σε 56,98 εκατ. ευρώ.

Ο  πρέσβης του Πακιστάν στην Αθήνα κ. Khalid Usman Qaiser στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα κοινά σημεία των δύο χωρών και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχία των επαφών που έχει η επιχειρηματική αποστολή στην Ελλάδα.

Η πρόεδρος και ιδρύτρια του Ελληνο- Πακιστανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κα Μαρία – Ρουμπίνα Μαρκοπούλου τόνισε ότι το Πακιστάν εξελίσσεται τώρα σε ένα σημαντικό βιομηχανικό και εμπορικό κόμβο, και παρουσίασε αναλυτικά τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται ανά τομέα δραστηριότητας στο Πακιστάν:

 Υποδομές

Η μαζική αγορά είναι σχετικά χαμηλής τεχνολογίας και υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες στις δραστηριότητες υποδομής.

Λιανεμπόριο

Το λιανικό εμπόριο του Πακιστάν αλλάζει. Μια αυξανόμενη μεσαία τάξη επιθυμεί πρόσβαση σε δυτικά αγαθά. Ορισμένες μεγάλες δυτικές μάρκες έχουν καθιερώσει επιτυχώς επιχειρήσεις μέσω franchising.

Υπηρεσίες

Οι ευκαιρίες στον τομέα των υπηρεσιών περιλαμβάνουν την εκπαίδευση και προγράμματα κατάρτισης.

Υγεία

Η υγεία ως τομέας προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες, από τη δημιουργία διαγνωστικών εργαστηρίων και νοσοκομείων αλλά και σε εκπαιδευτικούς / ερευνητικούς δεσμούς με τις τοπικές ιατρικές σχολές.

Τηλεπικοινωνίες

Στον τομέα των τηλεπικοινωνιών υπάρχει ταχεία ανάπτυξη, ωστόσο οι υποδομές δεν μπορούν ακόμη να ανταποκριθούν στη ζήτηση. Το Πακιστάν κατατάσσεται στις πρώτες δέκα χώρες του κόσμου όσον αφορά τις συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, με πάνω από 130 εκατομμύρια συνδέσεις σήμερα στην αγορά. Υπάρχουν ευκαιρίες για υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, λογισμικό χρέωσης, υπηρεσίες δεδομένων κ.λπ.

Ενέργεια

Η ενέργεια είναι ένας άλλος τομέας όπου υπάρχουν πολλές ευκαιρίες, για ΣΔΙΤ. Το Πακιστάν διαθέτει μεγάλα αποθέματα άνθρακα, χαλκού, αλατιού, χρυσού, άλλων πολύτιμων μετάλλων και ορυκτών κ.λπ. που απαιτούν ξένες επενδύσεις και  τεχνογνωσία.

Άμυνα και ασφάλεια

Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για προμήθειες στον τομέα της άμυνας αφού το Πακιστάν έχει τον 7ο μεγαλύτερο  στρατό. Το τοπίο ασφαλείας του Πακιστάν είναι γεμάτο από ευκαιρίες όσον αφορά την τεχνολογία Safe City, τον εξοπλισμό ανίχνευσης, την εκπαίδευση ασφαλείας κ.λπ.

Τέλος, εκτός από τους παραπάνω τομείς, ευκαιρίες υπάρχουν και στις  χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, τη διύλιση πετρελαίου, την παραγωγή ηλεκτρισμού, τις  εκδόσεις, τις  βιομηχανικές χημικές ουσίες, τα λιπάσματα κ.ά. κατέληξε η κα Μαρκοπούλου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητήριων του Πακιστάν κ. Arfan Yoysaf παρουσίασε τις δραστηριότητες της Ομοσπονδίας και τους κλάδους και επεσήμανε τη μοναδικότητα  και το ξεχωριστό design των πακιστανικών προϊόντων σε υφάσματα, έπιπλα και δερμάτινα είδη. Αναφέρθηκε, επίσης, στους τομείς της ενέργειας, των κατασκευών, των φαρμάκων, που μπορούν να αποτελέσουν  το πεδίο ευρύτερης συνεργασίας και ανάπτυξης των εξαγωγών.

Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν, επίσης, ο κ. Ιωάννης Τζεν πρ. πρόεδρος του ΟΠΕ, ο κ. Νίκος Στάμου από το Enterprice Greece  για τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα.

 

 

 

[dt_fancy_title title=”ΒΕΑ: Επαφές με επιχειρηματική αποστολή από το Πακιστάν” title_size=”h4″ title_color=”custom” custom_title_color=”#115b33″]

 

 

 

 

 

Επίσημες επαφές με επιχειρηματίες στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας είχε η πρώτη επιχειρηματική αποστολή  που διοργάνωσε το Ελληνο-Πακιστανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Μιλώντας στην αποστολή η οποία αποτελείται από 10 μεγάλους επιχειρηματίες με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων του Πακιστάν κ. Arfan Yoysaf, ο πρόεδρος του ΒΕΑ κ. Παύλος Ραβάνης αναφέρθηκε στο προφίλ του Επιμελητηρίου και τους τομείς που δραστηριοποιείται.

Ο πρόεδρος του ΒΕΑ  επεσήμανε ότι το Επιμελητήριο διαρκώς αναβαθμίζει και ανανεώνει τις υπηρεσίες και τις πολιτικές του, πάντα με γνώμονα την παροχή βέλτιστων υπηρεσιών στα μέλη του και την παροχή στοχευμένων δράσεων προσαρμοσμένων στις σημερινές ανάγκες των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Με τη σημερινή συνάντηση, τόνισε ο κ. Ραβάνης, «δηλώνουμε πρόθυμοι για συνεργασία σε κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες προς όφελος της επιχειρηματικότητας των δύο χωρών».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος και Ιδρύτρια του Ελληνο-Πακιστανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κα Μαρία – Ρουμπίνα Μαρκοπούλου, αναφέρθηκε στην δυναμική της οικονομίας του Πακιστάν σημειώνοντας ότι τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε σταθερή ανοδική φάση κάτι που οφείλεται στο πολιτικό περιβάλλον της χώρας.

Έκανε γνωστό στους Έλληνες βιοτέχνες ότι το Ελληνο–Πακιστανικό Επιμελητήριο έχει δημιουργήσει από το 2017 μια πλατφόρμα με σκοπό την προώθηση των διμερών οικονομικών σχέσεων. Το Πακιστάν τόνισε, αποτελεί ένα φιλικό επενδυτικό προορισμό  με έντονη δυναμική στους τομείς των ορυχείων και μεταλλευμάτων , την ενέργεια, τη  αγροεπεξεργασία, την πληροφορική κ.α.

Οι επιχειρήσεις από το Πακιστάν δραστηριοποιούνται κυρίως στους τομείς των υφασμάτων, του ηλεκτρολογικού υλικού, την έρευνα και ανάπτυξη  γεωργικών και  φαρμακευτικών προϊόντων,  την καπνοβιομηχανία, την αυτοκινητοβιομηχανία τις υποδομές κλπ. Παράλληλα σημείωσε, τα φορολογικά και επενδυτικά κίνητρα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους Έλληνες επενδυτές.

Στην  ομιλία  του ο Πρέσβης του Πακιστάν  στην Αθήνα κ. Khalid Usman Qaiser, αφού ευχαρίστησε  την πρόεδρο του Ελληνο–Πακιστανικού Επιμελητηρίου για τις προσπάθειες που κατέβαλε για την υλοποίηση αυτής της  πρώτης επιχειρηματικής αποστολής στην Ελλάδα επεσήμανε ότι η πλατφόρμα φέρνει κοντά τους επιχειρηματίες των δύο χωρών, τους οποίους ενθάρρυνε να προχωρήσουν σε συνεργασίες σημειώνοντας τις ιδιαίτερα θετικές προοπτικές που διανοίγονται για την Ελλάδα την επόμενη διετία, καθώς και την  δυνατότητα να διευρύνουν τις εξαγωγές τους τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηριών του Πακιστάν κ. Arfan Yoysaf στάθηκε στο σημαντικό ρόλο της διασύνδεσης των επιχειρήσεων για την ενίσχυση των δεσμών των χωρών και παρουσίασε τις δραστηριότητες και τους στόχους της Ομοσπονδίας. Ο κ. Yoysaf αναφέρθηκε σε ξεχωριστά πακιστανικά προϊόντα, όπως υφασμάτα, έπιπλα και δερμάτινα είδη. Μίλησε επίσης  για τους τους τομείς  της ενέργειας των κατασκευών, των φαρμάκων  που μπορούν να αποτελέσουν  το πεδίο ευρύτερης συνεργασίας και ανάπτυξης των εξαγωγών.

Στη  συνάντηση παρευρέθηκαν και μίλησαν επίσης ο πρώην πρόεδρος του ΠΣΕ  κ. Γιάννης Τζέν, ο  Δήμαρχος Αχαρνών κ.  Σωτήρης Δούρος και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου κ. Ανδρέας Δάτσης.

https://www.naftemporiki.gr/finance/story/1367115/bea-epafes-me-epixeirimatiki-apostoli-apo-to-pakistan

http://www.reporter.gr/Eidhseis/Epicheirhseis/356807-Epicheirhmatikh-apostolh-ths-Omospondias-Epimelhthriwn-Pakistan-sthn-Athhna

http://www.eea.gr/gr/el/articles/epixeirimatiki-apostoli-apo-to-pakistan-sto-eea

http://www.thessnews.gr/article/93372/stin-ellada-i-1i-epeicheirimati-apostoli-tou-pakistan-ti-anazita

http://www.patranews.gr/ellada/epiheirimatiki-apostoli-tis-omospondias-epimelitirion-pakistan-stin-athina-apo-28-ioynioy-os

 

[dt_fancy_title title=”Στην Αθήνα η 1η επιχειρηματική αποστολή του Πακιστάν- αναζητά επενδυτικές ευκαιρίες” title_size=”h4″ title_color=”custom” custom_title_color=”#115b33″]

 

Τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα διερευνά η πρώτη επιχειρηματική αποστολή από το Πακιστάν, η οποία πραγματοποιεί στην Αθήνα σειρά επαφών με επιχειρηματίες και Eπιμελητήρια.

Η επιχειρηματική αποστολή που διοργανώθηκε από το Ελληνο-Πακιστανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Λαχώρης, χθες έγινε δεκτή σε ειδική τελετή στην Πρεσβεία του Πακιστάν από τον Πρέσβη κ. Khalid Usman Qaiser, ο οποίος υποδέχθηκε την αποστολή και έφερε σε επαφή τους επιχειρηματίες από το Πακιστάν με ομοεθνείς τους που ήδη δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Στην ομιλία του ο Πρέσβης αναφέρθηκε εκτενώς στη σημασία και στο ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στον ευρύτερο βαλκανικό και ευρωπαϊκό χώρο.

Ο κ. Khalid Usman Qaiser επεσήμανε τις διευκολύνσεις που παρέχει η χώρα μας στους επενδυτές με την Golden Visa, κάνοντας μεγάλες αναφορές στους δεσμούς της χώρας του με την Ελλάδα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην οικονομία της χώρας μας, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με στοιχεία της πρεσβείας, φέτος αλλά και το 2019 θα υπάρξει επιτάχυνση στην ανάπτυξη των επενδύσεων, τουλάχιστον σε 10 τομείς μεταξύ των οποίων φάρμακα και πληροφορική.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος και Ιδρύτρια του Ελληνο – Πακιστανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κα Μαρία – Ρουμπίνα Μαρκοπούλου σε δηλώσεις της επεσήμανε ότι μέχρι τώρα, έχουν υπογραφεί 18 μνημόνια συνεργασίας (MOU) με επιμελητηριακούς φορείς του Πακιστάν κάτι που αποδεικνύει ότι υπάρχει θέληση και από τις δύο πλευρές να αυξήσουν τις επαφές – συναντήσεις ώστε να υπάρξει μια συνεργασία σε μόνιμη βάση και όχι ευκαιριακή.

Επιπλέον, έχουν δρομολογηθεί αρκετές νέες συμφωνίες μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο χωρών οι οποίες θα συμβάλουν στην περαιτέρω εδραίωση των αμοιβαία επωφελών σχέσεων μεταξύ Πακιστάν και Ελλάδας.

Η αναπτυσσόμενη μεσαία τάξη του Πακιστάν – εκτιμάται ότι είναι 40 εκατομμύρια άνθρωποι – αντιπροσωπεύει μια “ισχυρή μηχανή” για αλλαγή, απαιτώντας τόσο καλύτερες υπηρεσίες όσο και πρόσβαση σε ευκαιρίες, κατέληξε η κα Μαρκοπούλου.

“Οι τιτάνιες προσπάθειες μου”, υπογράμμισε, ”για μεγάλο χρονικό διάστημα απέδωσαν καρπούς και βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση σήμερα να ενισχύουμε την οικονομική και εμπορική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών”.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηριών του Πακιστάν κ. Arfan Yoysaf ο οποίος ηγείται της αποστολής, απήυθυνε χαιρετισμό και αφού παρουσίασε τους επιχειρηματίες, αναφέρθηκε στα 75 Επιμελητήρια που δραστηριοποιούνται στη χώρα και στις προοπτικές συνεργασίας που διανοίγονται μεταξύ των δύο χωρών.

 

https://www.naftemporiki.gr/finance/story/1366595/stin-athina-i-1i-epixeirimatiki-apostoli-tou-pakistan-anazita-ependutikes-eukairies

http://ellaspost.com/%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1/

http://www.palo.gr/multimedia/oikonomika-nea/stin-athina-i-1i-epixeirimatiki-apostoli-toy-pakistan-anazita-ependytikes-eykairies/18262620/

 

 

 

 

[dt_fancy_title title=”Δελτίο Τύπου Βιοτεχνικού Και Ελληνοπακιστανικού Επιμελητηρίων” title_size=”h4″ title_color=”custom” custom_title_color=”#115b33″]

 

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                        ΑΘΗΝΑ  02.07.2018

 

Επίσημες επαφές με  επιχειρηματίες στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας, είχε η πρώτη επιχειρηματική αποστολή που διοργάνωσε το Ελληνο- Πακιστανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Μιλώντας στην αποστολή, η οποία αποτελείται από 10 μεγάλους επιχειρηματίες με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων του Πακιστάν κ. Arfan Yoysaf, ο   Πρόεδρος του Β.Ε.Α. κ. Παύλος Ραβάνης, αναφέρθηκε στο προφίλ του Επιμελητηρίου, τις υπηρεσίες που παρέχει στις επιχειρήσεις και τους κλάδους που δραστηριοποιούνται τα Μέλη του.

Ο πρόεδρος του Β.Ε.Α., επεσήμανε ότι το επιμελητήριο  διαρκώς αναβαθμίζει και ανανεώνει τις υπηρεσίες  και τις πολιτικές του, πάντα με γνώμονα την παροχή βέλτιστων υπηρεσιών στα μέλη του και την παροχή στοχευμένων δράσεων προσαρμοσμένων στις σημερινές ανάγκες των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Με τη σημερινή συνάντησή μας –τόνισε ο κ. Ραβάνης– δηλώνουμε πρόθυμοι για συνεργασία σε κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες προς όφελος της επιχειρηματικότητας των δύο χωρών.

 Από την πλευρά της, η πρόεδρος και ιδρύτρια του Ελληνο- Πακιστανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, κα Μαρία – Ρουμπίνα Μαρκοπούλου  αναφέρθηκε στην δυναμική της οικονομίας του Πακιστάν, σημειώνοντας ότι τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε σταθερή ανοδική φάση, κάτι που οφείλεται το πολιτικό περιβάλλον της χώρας.

Έκανε γνωστό στους Έλληνες βιοτέχνες, ότι το Ελληνο – Πακιστανικό Επιμελητήριο έχει δημιουργήσει από το 2017, μια πλατφόρμα, με σκοπό την προώθηση των διμερών οικονομικών σχέσεων. Το Πακιστάν -τόνισε– αποτελεί ένα φιλικό επενδυτικό προορισμό  με έντονη δυναμική στους τομείς των ορυχείων και μεταλλευμάτων , την ενέργεια, τη  αγροεπεξεργασία, την πληροφορική κ.α.

Οι επιχειρήσεις από το Πακιστάν, δραστηριοποιούνται κυρίως, στους τομείς των υφασμάτων, του ηλεκτρολογικού υλικού, την έρευνα και ανάπτυξη  γεωργικών και  φαρμακευτικών προϊόντων, την καπνοβιομηχανία, την αυτοκινητοβιομηχανία, τις υποδομές κλπ. Παράλληλα, επεσήμανε τα φορολογικά και επενδυτικά κίνητρα, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους Έλληνες επενδυτές.

Στην  ομιλία  του, ο πρέσβης του Πακιστάν  στην Αθήνα κ. Khalid Usman Qaiser, αφού ευχαρίστησε  την πρόεδρο του Ελληνο – Πακιστανικού Επιμελητηρίου για τις προσπάθειες που κατέβαλε για την υλοποίηση αυτής της  πρώτης επιχειρηματικής αποστολής στην Ελλάδα, επεσήμανε ότι η πλατφόρμα φέρνει κοντά τους επιχειρηματίες των δύο χωρών,  τους οποίους ενθάρρυνε να προχωρήσουν σε συνεργασίες,  σημειώνοντας τις ιδιαίτερα θετικές προοπτικές που ανοίγονται για την Ελλάδα την επόμενη διετία,  καθώς και τη  δυνατότητα να  διευρύνουν  τις εξαγωγές τους τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων του Πακιστάν κ. Arfan Yoysaf, επεσήμανε το σημαντικό ρόλο της διασύνδεσης των επιχειρήσεων για την ενίσχυση των δεσμών των χωρών και παρουσίασε τις δραστηριότητες και τους στόχους της Ομοσπονδίας. Ο κ. Yoysaf επεσήμανε τη μοναδικότητα και το ξεχωριστό ντιζάιν των πακιστανικών προϊόντων σε υφάσματα, έπιπλα και δερμάτινα είδη. Αναφέρθηκε επίσης στους τομείς  της ενέργειας των κατασκευών και των φαρμάκων,  που μπορούν να αποτελέσουν  πεδίο ευρύτερης συνεργασίας και ανάπτυξης των εξαγωγών.

Στην  συνάντηση, παρευρέθηκαν και μίλησαν επίσης, ο πρώην πρόεδρος του ΠΣΕ  κ. Γιάννης Τζέν, ο  Δήμαρχος Αχαρνών κ.  Σωτήρης Δούρος και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου κ. Ανδρέας Δάτσης.

Μετά την εκδήλωση, ακολούθησαν επιχειρηματικές συναντήσεις, μεταξύ των πακιστανών και ελλήνων επιχειρηματιών.

 

[dt_fancy_title title=”Δελτίο Τύπου” title_size=”h4″ title_color=”custom” custom_title_color=”#115b33″]

 

 

 

 

 

 

Αθήνα 1 Ιουλίου 2018

Τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα διερευνά η πρώτη επιχειρηματική αποστολή από το Πακιστάν η οποία παραγματοποιεί στην Αθήνα σειρά επαφών με επιχειρηματίες και επιμελητήρια.
Η αποστολή διοργανώθηκε ………

Χθες σε ειδική τελετή στην πρεσβεία του Πακιστάν ο πρέσβης κ. Khalid Usman Qaiser υποδέχθηκε την αποστολή και έφερε σε επαφή τους επιχειρηματίες από το Πακιστάν με ομοεθνείς τους που ήδη δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Στην ομιλία του ο πρέσβης αναφέρθηκε εκτενώς στη σημασία και στο ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στον ευρύτερο βαλκανικό και ευρωπαϊκό χώρο .
Ο κ. Khalid Usman Qaiser επεσήμανε τις διεκολύνσεις που παρέχει η χώρα μας στους επενδυτές με την Golden Visa κάνοντας μεγάλες αναφορές στους δεσμούς της χώρας του με την Ελλάδα.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην οικονομία της χώρας σημειώνοντας ότι σύμφωνα με στοιχεία της πρεσβείας φέτος αλλά και το 2019 θα υπάρξει μεγάλη ανάπτυξη επενδύσεων, τουλάχιστον σε 10 τομείς μεταξύ των οποίων φάρμακα και πληφορική.
Από την πλευρά της η πρόεδρος και ιδρύτρια του Ελληνο – Πακιστανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητητρίου κα Μαρία – Ρουμπίνα Μαρκοπούλου σε δηλώσεις της επεσήμανε ότι μέχρι τώρα, έχουν υπογραφεί 18 μνημόνια συνεργασίας (MOU) με επιμελητηριακούς φορείς του Πακιστάν κάτι που αποδεικνύει ότι υπάρχει θέληση και από τις δύο πλευρές να αυξήσουν τις επαφές – συναντήσεις ώστα να υπάρξει μια συνεργασία σε μόνιμη βάση και όχι ευκαιριακή.
Επιπλέον, έχουν δρομολογηθεί αρκετές νέες συμφωνίες μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο χωρών οι οποίες θα συμβάλουν στην περαιτέρω εδραίωση των αμοιβαία επωφελών σχέσεων μεταξύ Πακιστάν και Ελλάδας.
Η αναπτυσσόμενη μεσαία τάξη του Πακιστάν – εκτιμάται ότι είναι 40 εκατομμύρια άνθρωποι – αντιπροσωπεύει μια “ισχυρή μηχανή” για αλλαγή, απαιτώντας τόσο καλύτερες υπηρεσίες όσο και πρόσβαση σε ευκαιρίες κατέληξε η κα Μαρκοπούλου.
“Οι τιτάνιες προσπάθειες μου” υπογράμμισε ” για μεγάλο χρονικό διάστημα απέδωσαν καρπούς και βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση σήμερα να ενισχύουε την οικονομική και εμπορική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηριών του Πακιστάν κ. Arfan Yoysaf ο οποίος ηγείται της αποστολής απήυθυνε χαιρετσμό και αφού παρουσίασε τους επιχειρηματίες αναφέρθηκε στα 75 επιμελητήρια που δραστηριοποιούνται στη χώρα και στις προοπτικές συνεργασίας συνεργασίας που διανοίγονται μεταξύ των δύο χωρών.

[dt_fancy_title title=”Ειδήσεις” title_size=”h4″ title_color=”custom” custom_title_color=”#115b33″]

Επιχειρηματική Αποστολή της Ομοσπονδίας Επιμελητηρίων Πακιστάν, 28/6-4/7, Αθήνα

13/06/2018

Κατά το διάστημα 28 Ιουνίου με 4 Ιουλίου πραγματοποιείται από την Ομοσπονδία Επιμελητηρίων Πακιστάν (The Federation of Pakistan Chambers of Commerce and Industry), με υποστήριξη του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών,  επιχειρηματική αποστολή στην Αθήνα

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω αποστολής θα πραγματοποιηθεί  Ελληνο-πακιστανικό επιχειρηματικό Φόρουμ : «Greek- Pakistani Business and Investment forum” στις 3/7 στο ΕΒΕΑ, και ώρα 10:00 π.μ. (Ακαδημίας 7, 6ος Όροφος) καθώς και Β2Β συναντήσεις με Έλληνες Επιχειρηματίες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν συμπληρωμένο το Δελτίο Συμμετοχής έως 25/6/2018 πατώντας εδώενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθυνθούν στα τηλ: 6948684532 &  6955627569 (Γραμματεία Ελληνο – Πακιστανικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Βιομηχανίας) ή στο  Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΕΒΕΑ, στα τηλ: 210 3382342, 210 3382466

Οι τομείς επιχειρηματικού ενδιαφέροντος της αποστολής της Ομοσπονδίας είναι οι παρακάτω:

  • Κλωστοϋφαντουργία
  • Επιπλοποιία,
  • Βυρσοδεψεία,
  • Υφάσματα- Κοσμήματα- ρούχα- σύγχρονοι σχεδιαστές μόδας,
  • διακόσμηση,
  • Πλαστικά,
  • Αλευρόμυλοι
  • Ανταλλακτικά αυτοκινητοβιομηχανίας
  • Μικροσυσκευές
  • Κλιματιστικά
  • Ηλεκτρικά είδη/ αξεσουάρ
  • Κατασκευαστικά
  • Μικροχειρουργικά εργαλεία
  • Προϊόντα χαρτιού/ συσκευασίας
  • Καπνά
  • Φαρμακευτικά
  • Χημικά/ Βιοτεχνικά Προϊόντα
  • Εμπορικά καταστήματα

Ελληνική Οικονομία

Πληροφορίες για Εξαγωγείς

Σχόλια
Παρατηρήσεις

[dt_fancy_title title=”Επιχειρηματική αποστολή από το Πακιστάν στην Ελλάδα” title_size=”h4″ title_color=”custom” custom_title_color=”#115b33″]

Την πρώτη επιχειρηματική αποστολή 28 επιλεγμένων επιχειρηματιών από το Πακιστάν στην Ελλάδα διοργανώνει το Ελληνο-Πακιστανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Βιομηχανίας (GPCCI).

Οι επιχειρηματίες θα παραμείνουν στην Αθήνα για πέντε ημέρες προκειμένου να συμμετάσχουν σε ημερίδες και Β2Β συναντήσεις.

Η αποστολή αυτή, η οποία έρχεται στην Ελλάδα στις 29 Ιουνίου, οργανώθηκε σε συνεργασία των προέδρων του Ελληνο-Πακιστανικού Επιμελητηρίου GPCCI και της Ομοσπονδίας Λαχώρης, FPCCI.

Οι B2B συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στο ΕΒΕΑ, στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας στις 2, 3 και 4 Ιουλίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, το Ελληνο-Πακιστανικό Επιμελητήριο έχει ήδη υπογράψει 12 MOU συνεργασίας με τα καλύτερα επιμελητήρια και ομοσπονδίες στο Πακιστάν.

Όραμα του Επιμελητηρίου, αναφέρει η Πρόεδρος και Ιδρύτρια του Ελληνο-Πακιστανικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Βιομηχανίας  (GPCCI) κα Μαρία – Ρουμπίνα Μαρκοπούλου, αποτελεί η αγαστή συνεργασία μεταξύ καινοτόμων επιχειρηματικών δυνάμεων του Πακιστάν και της Ελλάδος για την περαιτέρω εμπορική ανάπτυξη των δύο χωρών και την δημιουργία ευνοϊκού κλίματος επιχειρηματικής δραστηριότητας.

 

https://www.naftemporiki.gr/finance/story/1363114/epixeirimatiki-apostoli-apo-to-pakistan-stin-ellada

http://ellaspost.com/επιχειρηματική-αποστολή-απο-το-πακισ/

http://www.taxidromos.gr/topic/epixeirimatiki-apostoli-pakistan-stin-ellada.html

https://www.inewsgr.com/3/epicheirimatiki-apostoli-apo-to-pakistan-stin-ellada.htm

http://www.patranews.gr/ellada/epiheirimatiki-apostoli-tis-omospondias-epimelitirion-pakistan-stin-athina-apo-tis-28-ioynioy

http://www.palo.gr/oikonomika-nea/epixeirimatiki-apostoli-apo-to-pakistan-stin-ellada/18202336/

http://cyprusnews.eu/nomisma-oikonomia/7726300-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1.html