Χαιρετισμός Προέδρου

Αγαπητοί και αξιότιμοι φίλοι,

Το Ελληνο-πακιστανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (GPCCI) είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επικεντρώνεται στην προώθηση του διμερούς εμπορίου και των επενδύσεων καθώς και στην οικοδόμηση ισχυρών επιχειρηματικών δεσμών μεταξύ ελληνικών και πακιστανικών επιχειρηματικών εταιρειών και ατόμων.

Το GPCCI στοχεύει στην παροχή και διασφάλιση ενός εύφορου εδάφους πληροφοριών, επιχειρηματικών ευκαιριών, καλής συνεργασίας και επιχειρηματικής πλατφόρμας για επιχειρήσεις και για ιδιώτες. Όχι, μόνο οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες επιδιώκουν να επενδύσουν τα κέρδη τους σε υποσχόμενες επιχειρηματικές ευκαιρίες στην ελληνική και πακιστανική περιοχή αλλά και εμείς, ως επιμελητήριο ενδιαφερόμαστε για την περαιτέρω ενίσχυση της Ελληνο-Πακιστανικής επιχείρησης και των τοπικών σχέσεων μέσω του προσδιορισμού της πολιτιστικής και κοινωνικής κληρονομιάς των χωρών μας.

Εκ μέρους του Συμβουλίου ως Πρόεδρος του Ελληνο-Πακιστανού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, θα ήθελα να ευχηθώ ό, τι καλύτερο για τις επιχειρηματικές σας δραστηριότητες, αλλά και να εκφράσω την ισχυρή μου βούληση και βεβαιότητα ότι η συνεργασία της Ελληνικο- Πακιστανικής επιχειρηματικής κοινότητας μπορούν να δημιουργήσουν, πραγματικά ελπιδοφόρα και σταθερά χρήματα, φτιάχνοντας ευκαιρίες που θα μπορούσαν να διαρκέσουν για πολλές δεκαετίες.

Ως πρόεδρος αυτής της οργάνωσης, εκφράζω τη δέσμευσή μου στην Αποστολή, στο Όραμα και στην Αξία του Ελληνο- Πακιστανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Σας καλωσορίζω όλους να συμμετάσχετε σε όλες τις δραστηριότητες του Επιμελητηρίου και να συμμετάσχετε μαζί μας για ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα και το Πακιστάν.

Με χαιρετισμούς,
Μαρία-Ρουμπίνα Μαρκοπούλου
Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ελληνο-πακιστανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου
Αρχιτέκτονας / Μηχανικός

ΦΕΚ
ΦΕΚ 2
Capture
Capture
8/12/21: Συνάντηση και κλείσιμο συμφωνίας για επιχειρηματική συνεργασία

Η Προεδρος Του ΕΠΕΕΒ Κα Ρουμπίνα Μαρκοπουλου με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ Γιώργο Καββαθά και τον Αντιπρόεδρος
K Γιάννη Βαφιαδακη σε συνάντηση και κλείσιμο συμφωνίας για επιχειρηματική συνεργασία.

Πρόσκληση ΕΒΕΑ

Σημαντικές Ανακοινώσεις

Υποδοχή Επιχειρηματικής Αποστολής από το Πακιστάν, Τρίτη 3 Ιουλίου 2018 στο ΕΒΕΑ.

 

 

 

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών σε συνεργασία με το Ελληνο – Πακιστανικό Επιμελητήριο θα υποδεχτεί την Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018 και ώρα 10:00 π.μ. στο ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7, 6ος Όροφος) Επιχειρηματική Αποστολή από το Πακιστάν (Federation of Pakistan Chambers of Commerce and Industry).

Οι επιχειρήσεις από το Πακιστάν δραστηριοποιούνται κυρίως στους εξής τομείς: υφάσματα, ηλεκτρικός εξοπλισμός, αγροτικά προϊόντα, φάρμακα, βιομηχανία καπνού, αυτοκινητοβιομηχανία, υποδομές κλπ. Για την αναλυτική λίστα των εν λόγω επιχειρήσεων πατήστε εδώ .

Στόχος της εκδήλωσης είναι ενημέρωση των Ελλήνων επιχειρηματιών για τις προοπτικές και τις δυνατότητες που παρουσιάζει η αγορά του Πακιστάν, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν επιχειρηματικές επαφές (Β2Β meetings) μεταξύ των Ελλήνων και Πακιστανών επιχειρηματιών με σκοπό κυρίως τις εξαγωγές των ελληνικών προϊόντων στη συγκεκριμένη χώρα .

Παρακαλείσθε, εφόσον ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση και να έχετε επαφές με τους επιχειρηματίες της εν λόγω Αποστολής, όπως αποστείλετε συμπληρωμένο το Δελτίο Συμμετοχής έως 25/6/2018 πατώντας εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ: 210 3382342, 210 3382466 – Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΕΒΕΑ.

12/06/2018 ΠΗΓΗ: Τμήμα Διεθνών Σχέσεων

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS

Pakistancompanies_F1325409824.xlsx

Ειδήσεις

Επιχειρηματική Αποστολή της Ομοσπονδίας Επιμελητηρίων Πακιστάν, 28/6-4/7, Αθήνα

13/06/2018

Κατά το διάστημα 28 Ιουνίου με 4 Ιουλίου πραγματοποιείται από την Ομοσπονδία Επιμελητηρίων Πακιστάν (The Federation of Pakistan Chambers of Commerce and Industry), με υποστήριξη του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών,  επιχειρηματική αποστολή στην Αθήνα

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω αποστολής θα πραγματοποιηθεί  Ελληνο-πακιστανικό επιχειρηματικό Φόρουμ : «Greek- Pakistani Business and Investment forum” στις 3/7 στο ΕΒΕΑ, και ώρα 10:00 π.μ. (Ακαδημίας 7, 6ος Όροφος) καθώς και Β2Β συναντήσεις με Έλληνες Επιχειρηματίες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν συμπληρωμένο το Δελτίο Συμμετοχής έως 25/6/2018 πατώντας εδώενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθυνθούν στα τηλ: 6948684532 &  6955627569 (Γραμματεία Ελληνο – Πακιστανικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Βιομηχανίας) ή στο  Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΕΒΕΑ, στα τηλ: 210 3382342, 210 3382466

Οι τομείς επιχειρηματικού ενδιαφέροντος της αποστολής της Ομοσπονδίας είναι οι παρακάτω:

 • Κλωστοϋφαντουργία
 • Επιπλοποιία,
 • Βυρσοδεψεία,
 • Υφάσματα- Κοσμήματα- ρούχα- σύγχρονοι σχεδιαστές μόδας,
 • διακόσμηση,
 • Πλαστικά,
 • Αλευρόμυλοι
 • Ανταλλακτικά αυτοκινητοβιομηχανίας
 • Μικροσυσκευές
 • Κλιματιστικά
 • Ηλεκτρικά είδη/ αξεσουάρ
 • Κατασκευαστικά
 • Μικροχειρουργικά εργαλεία
 • Προϊόντα χαρτιού/ συσκευασίας
 • Καπνά
 • Φαρμακευτικά
 • Χημικά/ Βιοτεχνικά Προϊόντα
 • Εμπορικά καταστήματα

Ελληνική Οικονομία

Πληροφορίες για Εξαγωγείς

Σχόλια
Παρατηρήσεις

Επιχειρηματική αποστολή από το Πακιστάν στην Ελλάδα

Την πρώτη επιχειρηματική αποστολή 28 επιλεγμένων επιχειρηματιών από το Πακιστάν στην Ελλάδα διοργανώνει το Ελληνο-Πακιστανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Βιομηχανίας (GPCCI).

Οι επιχειρηματίες θα παραμείνουν στην Αθήνα για πέντε ημέρες προκειμένου να συμμετάσχουν σε ημερίδες και Β2Β συναντήσεις.

Η αποστολή αυτή, η οποία έρχεται στην Ελλάδα στις 29 Ιουνίου, οργανώθηκε σε συνεργασία των προέδρων του Ελληνο-Πακιστανικού Επιμελητηρίου GPCCI και της Ομοσπονδίας Λαχώρης, FPCCI.

Οι B2B συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στο ΕΒΕΑ, στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας στις 2, 3 και 4 Ιουλίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, το Ελληνο-Πακιστανικό Επιμελητήριο έχει ήδη υπογράψει 12 MOU συνεργασίας με τα καλύτερα επιμελητήρια και ομοσπονδίες στο Πακιστάν.

Όραμα του Επιμελητηρίου, αναφέρει η Πρόεδρος και Ιδρύτρια του Ελληνο-Πακιστανικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Βιομηχανίας  (GPCCI) κα Μαρία – Ρουμπίνα Μαρκοπούλου, αποτελεί η αγαστή συνεργασία μεταξύ καινοτόμων επιχειρηματικών δυνάμεων του Πακιστάν και της Ελλάδος για την περαιτέρω εμπορική ανάπτυξη των δύο χωρών και την δημιουργία ευνοϊκού κλίματος επιχειρηματικής δραστηριότητας.

 

https://www.naftemporiki.gr/finance/story/1363114/epixeirimatiki-apostoli-apo-to-pakistan-stin-ellada

http://ellaspost.com/επιχειρηματική-αποστολή-απο-το-πακισ/

http://www.taxidromos.gr/topic/epixeirimatiki-apostoli-pakistan-stin-ellada.html

https://www.inewsgr.com/3/epicheirimatiki-apostoli-apo-to-pakistan-stin-ellada.htm

http://www.patranews.gr/ellada/epiheirimatiki-apostoli-tis-omospondias-epimelitirion-pakistan-stin-athina-apo-tis-28-ioynioy

http://www.palo.gr/oikonomika-nea/epixeirimatiki-apostoli-apo-to-pakistan-stin-ellada/18202336/

http://cyprusnews.eu/nomisma-oikonomia/7726300-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1.html

 

Ελληνικός Τουρισμός

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται ετησίως από τον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΕΤΕ), ο τουρισμός αποτελεί μείζονα παράγοντα για την ελληνική ανάπτυξη και τομέα αύξησης της ανταγωνιστικότητας, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στον κόσμο βρίσκεται υπό ανάπτυξη, προσφέροντας ένα αναβαθμισμένο και διαφοροποιημένο τουριστικό προϊόν.

Ελληνικός Τουρισμός 2021- ο νέος χάρτης πορείας
35 εκατομμύρια αφίξεις + 10 εκατομμύρια
€ 20 δισ. Τουριστικές εισπράξεις + 30%

Απαιτήσεις:
€ 6,5 δισεκατομμύρια επενδύσεις τα επόμενα 5 χρόνια από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα
Αποτέλεσμα:
€ 43 δισεκατομμύρια στο ΑΕΠ με 1 εκατομμύριο θέσεις απασχόλησης 105.000 νέα 5 * κρεβάτια μέσω νέων βελτιώσεων ή αναβαθμίσεων.

Γενικές οικονομικές πληροφορίες για την Ελλάδα
Πλεονεκτήματα Μέλους

Το Ελληνο – Πακιστανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος προτείνει αξιόπιστους επιχειρηματικούς εταίρους και παρέχει ακριβείς πληροφορίες στην αγορά, επιτρέποντας στα μέλη να λάβουν τεκμηριωμένη απόφαση. Ανοίγει τις πόρτες παγκοσμίως και παρέχει ακριβείς, σωστές και ενημερωμένες πληροφορίες για τον επιχειρηματία. Το Ελληνο-πακιστανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο κατανοεί τον επιχειρηματικό κόσμο εντοπίζοντας την  οικονομική προστιθέμενη αξία και την αγοραία αξία.Δημιουργεί επίσης μια αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Πακιστάν.

Φωτογραφίες
Δημοσιεύσεις